Hvad er papiruld?

Kort fortalt, så er papiruld et isoleringsmateriale, som er produceret af cellulosefibre fra danske genbrugsaviser. Man har fundet nogle fibre i Cellulose som er specielt gode som isoleringsmateriale. Grundet til dette er, at i disse fibre har man et mindre luftindhold, der gør at de har en isolerende effekt, modsat massive fibre.

 

En dejlig dyne af isolering

Papiruld er det vi kalder et isoleringsgranulat, hvilket i normal tale betyder, at det faktisk former sig efter sine omgivelser. Man kan i visse situationer møde nogle udfordringer med isoleringsmåtter, som ikke kan nå ud i hjørnerne, da disse ikke altid kan tilskæres ordentlig, dette kan bl.a. være med til at give kuldebroer og det gør samtidig at der kan slippe varme ud, hvilket koster en masse kroner op af lommen i ekstra forbrug.

Nedenfor kan man se en lille visning af hvad der bl.a. er fordelen ved at bruge papiruld som isolering. Det når ud i alle revner og sprækker og ligger sig som dejlig varm dyne af isolering.

 

Isoleringmåtter kan være svære at skære til og tilpasse omkring rørføringer med et ordentligt resultat.

Isoleringsmåtter kan være svære at tilpasse mellem spær. Der vil ofte være revner og sprækker mellem spær og isoleringsmaterialet.

Papiruld lægger sig tæt om alle rørledninger. På den måde undgår man revner og sprækker.

Papiruld lægger sig helt tæt ud til spær. På den måde undgår man revner og sprækker, hvor varmen kan stige op.